El ple del parlament de les Illes ha acollit avui per primera vegada una pregunta al govern presentada per un ciutadà particular, una fórmula de participació que ha començat amb una qüestió d’Antonio Gutiérrez Gil sobre l’increment de la indemnització per residència per als funcionaris espanyols radicats a les Illes. La pregunta l’ha formulada davant la cambra el diputat del PP Juan Manuel Lafuente, atès que el reglament no preveu la participació directa de l’autor de la iniciativa, sinó la seva representació per mitjà d’un parlamentari, i l’ha respost la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez.

Aquesta modalitat de participació es va incorporar en la darrera reforma del reglament del parlament i permet que les preguntes siguin presentades per ciutadans, entitats, col·lectius socials i persones jurídiques i que s’exposin tant en el ple com en alguna comissió. Lafuente ha recordat que el 25 de gener de l’any passat el parlament va aprovar per unanimitat d’instar el govern a incrementar la indemnització per residència per als funcionaris i ha lamentat que l’executiu no hagi aconseguit que aquesta reivindicació sigui prevista al pressupost espanyol.

Segons el diputat del PP, el ciutadà autor de la pregunta li ha transmès la seva inquietud perquè el govern incompleixi les resolucions unànimes del parlament i la seva impressió que enganya els ciutadans. La consellera Sánchez ha respost que confiava que la qüestió es tractés en la pròxima reunió de la Comissió Mixta Bilateral entre l’executiu i el govern espanyol i ha culpat de les mancances dels treballadors públics espanyols el govern de Rajoy.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.