ACN Barcelona.-El Parlament junt amb la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), han portat a terme aquest divendres la tradicional lectura col·lectiva amb que se celebrarà la Diada de Sant Jordi. La lectura d’enguany ha tingut lloc aquest divendres i s’ha fet per primera vegada al Parc de la Ciutadella, a les portes del Parlament. L’acte se suma la celebració de l’Any Bertrana, que celebra el 150è i el 125è aniversari dels naixements de Prudenci i Aurora Bertrana. A més a més, també s’han llegit fragments de la poesia d’Antònia Vicens escollit per l’ILC per festejar el Dia Mundial de la Poesia 2017.

A l’acte, hi han assistit la presidenta, Carme Forcadell; la directora de la ILC, Laura Borràs; i el conseller de Cultura, Santi Vila, que han obert la lectura.Forcadell ha explicat que “enguany hem volgut sortir al carrer, ja que el Parlament és la casa de tots i ens hem volgut apropar a les persones, perquè nosaltres el que fem és servir als ciutadans, som els seus representants”. A la lectura col·lectiva, també hi han participat els representants institucionals, diputats, representants de la societat civil, els alumnes i professors de l’institut Verdaguer. A més, també s’han facilitat fragments del recital als ciutadans perquè hi participessin a la jornada. El conseller de Cultura, Santi Vila, ha convidat els ciutadans a “celebrar Sant Jordi cada dia de l’any” perquè fer-ho diàriament “vol dir estimar el país i exhibir la condició de ciutadania plena, llegint, regalant i estimant la cultura”.Kebyart Ensemble, el quartet de saxos format per estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya, ha acompanyat l’acte interpretant diverses peces musicals.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]