La campanya del PP contra el català en alguns municipis de les Illes arriba al parlament. La cambra farà demà un debat sobre el recurs contenciós administratiu presentat dissabte per l’advocacia de l’estat espanyol contra l’Ajuntament de Pollença pel fet de subvencionar empreses perquè facin servir el català en els impresos, rètols, etiquetes, bosses, paper d’embolicar i cartes de restaurant. La cambra en parlarà arran de la qüestió presentada per la diputada del grup mixt, Sílvia Tur, a la presidenta Francina Armengol. Tur vol saber la posició del govern sobre l’ofensiva de l’estat espanyol contra la llengua pròpia de les Balears.

Segons el recurs interposat per l’estat espanyol, l’ajuntament no vol fomentar el català com a llengua cooficial, sinó eliminar-hi l’ús del castellà. El govern considera que el recurs és ‘un atac contra la independència municipal i la llengua cooficial’ i assegura que les subvencions per retolació en català del consistori mallorquí concorden amb la llei de normalització lingüística, l’estatut d’autonomia i la constitució espanyola, que reconeix la cooficialitat de les llengües pròpies.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb