La campanya del PP contra el català en alguns municipis de les Illes arriba al parlament. La cambra farà demà un debat sobre el recurs contenciós administratiu presentat dissabte per l’advocacia de l’estat espanyol contra l’Ajuntament de Pollença pel fet de subvencionar empreses perquè facin servir el català en els impresos, rètols, etiquetes, bosses, paper d’embolicar i cartes de restaurant. La cambra en parlarà arran de la qüestió presentada per la diputada del grup mixt, Sílvia Tur, a la presidenta Francina Armengol. Tur vol saber la posició del govern sobre l’ofensiva de l’estat espanyol contra la llengua pròpia de les Balears.

Segons el recurs interposat per l’estat espanyol, l’ajuntament no vol fomentar el català com a llengua cooficial, sinó eliminar-hi l’ús del castellà. El govern considera que el recurs és ‘un atac contra la independència municipal i la llengua cooficial’ i assegura que les subvencions per retolació en català del consistori mallorquí concorden amb la llei de normalització lingüística, l’estatut d’autonomia i la constitució espanyola, que reconeix la cooficialitat de les llengües pròpies.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]