Parlament de les Illes Balears

El parlament ha aprovat per unanimitat de modificar l’estatut d’autonomia per suprimir els aforaments dels 59 diputats de la cambra i dels 9 membres del govern balear. D’aquesta manera podran ser jutjats per un tribunal ordinari en cas d’estar implicats en un procés judicial.

Les formacions han coincidit a dir que aquesta figura vulnera el principi d’igualtat. Durant el debat, Podem i Més per Menorca han subratllat que molts polítics s’havien escudat en aquesta figura per dilatar les investigacions de casos de corrupció. Demà s’acabarà el termini perquè els grups presentin una proposta amb el nom de tres diputats, que s’elegiran la setmana que ve, i que seran els encarregats de defensar aquesta iniciativa al congrés espanyol.

La cambra també ha validat per unanimitat la concessió d’un crèdit extraordinari de 45 milions d’euros per a fer front a les despeses causades per les inundacions del 9 d’octubre al Llevant de Mallorca.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb