El partit animalista PACMA ha convocat una protesta aquesta tarda davant de l’Ajuntament de Calafell per denunciar la mort d’un cadell de rottweiler per part de la policia local. Segons els animalistes, els agents van disparar fins a tres trets al gos ahir, després de rebre l’avís dels veïns de la zona de Valldemar.

En un comunicat del consistori, penjat a les xarxes socials, s’afirma que l’animal es va abraonar contra un dels policies i el seu company el va abatre amb la seva arma reglamentària, un acte, diuen, en defensa pròpia. El portaveu del PACMA a Catalunya, Nacho Pascual, critica l’actuació i assegura que a l’informe mèdic no s’indica cap lesió ni cap dada que determini que la vida de l’agent corres perill. ‘No deixa de ser sorprenen que després d’un mes del que va passar a Barcelona torni a passar. Això, posa de manifest la necessitat d’implementar protocols d’actuacions no letals per evitar que continuï passant’, ha subratllat.

Els animalistes tornen al carrer contra la Guàrdia Urbana de Barcelona 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb