CIÈNCIA I TECNOLOGIA > CIÈNCIA
El Nobel de Física premia els estudiosos en forats negres
Penrose va demostrar que la teoria general de la relativitat condueix a la formació de forats negres i Genzel i Ghez, per la seva banda, van descobrir que un objecte invisible i extremadament pesat compacta les òrbitres de les estrelles al centre de la nostra galàxia

Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
Els investigadors Roger Penrose, Reinhard Genzel i Andrea Ghez han aconseguit el Nobel de Física 2020 pels seus descobriments en el camp dels forats negres i una fonamentacda relació amb la Teoria de la Relativitat.
Per separat, Penrose va demostrar que la teoria general de la relativitat condueix a la formació de forats negres. Reinhard Genzel i Andrea Ghez, per la seva banda, van descobrir que un objecte invisible i extremadament pesat compacta les òrbitres de les estrelles al centre de la nostra galàxia. Un forat negre supermassiu és l’única explicació coneguda actualment.
Penrose és un físic matemàtic britànic i professor emèrit de Matemàtiques de la Universitat d’Oxford. Es reconeix pel seu treball en física matemàtica, en particular per les seves contribucions a la teoria de la relativitat general i a la cosmologia. Reinhard Genzel treballa a la Universitat de Berkeley i a l’Institut Max Planck de Física Extraterrestre, mentre Andrea Ghez investiga a la UCLA (Universitat de Califòrnia a Los Ángeles).
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits