Bertrand Pancher serà el co-president d'aquest grup

Antics membres de la Unió de Demòcrates i Independents (UDI), del Partit Socialista, nacionalistes corsos i diputats no inscrits en cap grup han portat a terme una idea inèdita fins ara a l’Assemblea Nacional Francesa, la creació d’un partit territorial que es dirà ‘Llibertat i territori’. Estarà co-presidit per Philippe Vigier i Bertran Pancherex-membre de l’UDI.

‘Ens neguem a veure l’Assemblea Nacional com un plató. Ha de permetre la representació dels francesos i del francès en tota la seva diversitat i la singularitat dels territoris que hi viuen. Portarem aquest requisit amb nosaltres oposant-nos a la política de la majoria quan sigui necessari’, diu el seu comunicat aquesta nova formació, formada per setze diputats. Però tampoc no descarten d’arribar a acords amb altres forces republicanes per tal obeïr a l’interès general.

Els setze diputats conformaran el grup més petit de l’Assemblea juntament amb l’Esquerra democràtica i republicana (GDR) i per darrere dels disset diputats de França Insubmisa. ‘No serem una crossa ni un grup de l’oposició’, diu Jean-Michel Clemente, mentre que Philippe Vigier promet que el grup donarà llibertat de vot als seus membres.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb