ACN Alcanar.-El moviment veïnal per la gratuïtat de l’AP-7 ha celebrat el seu tall de carretera número 200, en el punt exacte on un camió amb sobrecàrrega de propilè va explotar fa 40 anys i va engolir la vida de 215 persones, la majoria campistes dels Alfacs. Un centenar de persones assegudes al mig de l’antiga nacional, avui dia convertida en una via urbana a les afores de la Ràpita, han commemorat la feina, la solidaritat i la superació col·lectiva que van demostrar, fa 40 anys, bombers, sanitaris, periodistes, i responsables polítics, entre d’altres, en la tragèdia dels Alfacs, i que ha calgut mantenir dempeus pel degoteig de centenars de víctimes de trànsit que se segueix cobrant aquest tram de l’N-340. “En aquest territori només ens posen adversitats i seguim tirant endavant”, ha destacat Llorenç Navarro, portaveu. El tall 200 ha estat el menys reivindicatiu dels duts a terme en gairebé 3 anys però el moviment ja adverteix que de seguida tornaran a la càrrega amb al·legacions contra les rotondes del govern espanyol, que esmicolen la nacional, i amb un nou tall, el 210, la setmana vinent, a l’Ametlla de Mar.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb