ACN Barcelona.-El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha adquirit, en una subhasta celebrada aquest dimecres a Barcelona, la taula de Lluís Dalmau ‘Decapitació de sant Baldiri’, procedent de l’antic retaule major gòtic de l’església parroquial de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat). Es tracta, segons s’indica des del MNAC, d’una de les poques obres que es conserven del pintor. La institució cultural ha pogut adquirir aquesta obra “excepcional” gràcies a la Fundació Palarq, que ha fet donació de l’import íntegre necessari per comprar-la, 125.000 euros. El Departament de Cultura ha exercit el dret de tanteig en nom del museu.

Lluís Dalmau, que va ser pintor del rei Alfons el Magnànim, va ser un dels principals artistes en actiu a mitjans del segle XV a Barcelona. De la seva producció només es conserven dos conjunts documentats, ‘Mare de Déu dels Consellers’, realitzada entre 1443 i 1445, i el retaule de Sant Boi, de 1448. La primera es troba al MNAC.Des del MNAC se subratlla la qualitat artística “excel·lent” de la taula que ingressa a la seva col·lecció respecte dels estàndards de la pintura gòtica catalana. Aquest fet, sumat a la conservació “escassa” de les obres de Dalmau, la converteixen en una peça “extraordinària” dins el context del darrer gòtic.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb