ACN Lleida.-El Consell d’Administració de la societat estatal Aguas de las Cuencas de España (Acuaes) del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient ha autoritzat la licitació, per 2.380.716 euros, del contracte per a l’explotació del canal Segarra-Garrigues. L’objecte del contracte és garantir les operacions necessàries per permetre el subministrament dels volums d’aigua demandats en els punts de captació que corresponguin així com del manteniment i conservació dels equips industrials i els elements que ho integren. Com a novetat respecte al contracte fins ara vigent, s’han incorporat els treballs de manteniment, conservació i explotació de la presa de l’Albagés. El contracte té una durada inicial de dos anys, amb dos possibles pròrrogues d’un any cadascuna.

Amb una capacitat de transport màxima de 35 m3/s, l’objectiu principal del Segarra-Garrigues passa per la transformació en regadiu i la millora de les dotacions de reg d’unes 69.000 hectàrees situades a les comarques de la Noguera, la Segarra, el Pla d’Urgell, l’Urgell, les Garrigues i el Segrià, dedicades principalment als cultius de cereal, oliveres, ametllers i fruiters, entre altres.A més del canal principal, amb una llargada de 82,4 quilòmetres, que ha requerit fins ara d’una inversió estatal de 439,3 milions d’euros, Acuaes ha construït també la presa de l’Albagés (Garrigues), les obres de la qual van finalitzar el juny passat, així com les obres d’impulsió i connexió del canal amb la presa de Rialb. La construcció de la xarxa secundària i terciària, per portar l’aigua fins a les finques, va a càrrec de la Generalitat, a través de la firma Aigües del Segarra-Garrigues (ASG). Així mateix, el Ministeri d’Agricultura informa que està previst que la societat estatal executi també el projecte d’obres complementàries i d’acabats de la presa de l’Albagés, treballa que inclouran, entre altres actuacions, la implantació del pla d’Emergència i l’inici de l’ompliment de l’embassament.Amb una superfície de reg actualment en servei de 8.000 hectàrees, el canal Segarra-Garrigues ha subministrat prop de 23,5 hm3 d’aigua durant la campanya de reg del 2017.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb