El millor cinema de Llatinoamèrica es mostra a Lleida

  • La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya durarà fins el 27 d'abril

VilaWeb
Redacció
19.04.2018 - 17:00
Actualització: 20.04.2018 - 07:32

Fins el 27 d’abril, es fa a Lleida la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. Hi participen vint-i-vuit films, entre llargmetratges, curtmetratges i documentaris. Provenen de països ben diversos de tota l’Amèrica Llatina –l’Argentina, Xile, el Brasil, Veneçuela, l’Uruguai, Mèxic…– i tracten de temes ben diversos. Durant la setmana llarga de durada del festival, els films es projectaran al CaixaFòrum Lleida, mentre que els documentaris es podran veure a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida.

Els deu llargmetratges seleccionats i que competiran en la Secció Oficial de la mostra són: Al desierto (Argentina-Xile, 2017), dirigit per Ulises Rosell; Amateur (Argentina, 2016), de Sebastián Perillo; Como nuestros padres (Brasil, 2017), de Laís Bodanzky; Maracaibo (Argentina-Veneçuela, 2017), del director Miguel Ángel Rocca; Niñas araña (Xile, 2017), de Guillermo Helo; O Filme da Minha Vida (Brasil, 2017), dirigit per Selton Mello; El pampero (Argentina-Uruguai-França, 2017), del director Matías Lucchesi; Sinfonía para Ana (Argentina, 2017), d’Ernesto Ardito i Virna Molina; Vida de familia (Xile, 2017), dirigit per Cristián Jiménez i Alicia Scherson; i El vigilante (Mèxic, 2016), de Diego Ros.

Pel que fa a la secció oficial de curtmetratges, els deu films escollits són: The Back of My Mind (Argentina-EUA, 2017), del director Luciano Podcaminsky; El corto del año (Argentina, 2017), de José Mariano Pulfer; Debris (Perú-EUA, 2017), de Julio O. Ramos; Madre (Espanya, 2017), dirigit per Rodrigo Sorogoyen; Matria (Espanya, 2017), d’Álvaro Gago; Pequeño manifiesto en contra del cine solemne (Argentina, 2017), del director Roberto Porta; Pixied (Argentina, 2017), d’Agostina Ravazzola i Gabriela Sorroza; Premonición (Xile, 2017), de la directora Leticia Akel Escárate; Sob, o véu da vida oceânica (Brasil, 2017), de Quico Meirelles; i Verde (Mèxic, 2016), dirigit per Alonso Ruizpalacios.

Finalment, els documentaris que s’hi podran veure són: Generación: Buñuel, Lorca, Dalí, de Javier Espada i Albert Montón (Espanya i Mèxic); Un cine en concreto, de Luz Ruciello (Argentina); Luna Grande. Un tango por García Lorca, de Juan José Ponce Guzmán (Espanya); Al otro lado del muro, de Pau Ortiz (Mèxic i Espanya); El Espanto, de Pablo Aparo i Martín Benchimo (Argentina); El pacto de Adriana, de Lissette Orozco (Xile); El silencio de los fusiles, de Natalia Orozco (Colòmbia i França); i Tempestad, de Tatiana Huezo (Mèxic).

Els premiats
La inauguració del certamen, que es farà avui al teatre la Llotja de Lleida, serà el moment de lliurar premis i reconeixements. L’actor Eduardo Noriega recollirà el premi d’honor del festival en reconeixement a la seva trajectòria. El premi Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català serà per a l’actriu i directora Sílvia Munt i, per primera vegada, es lliurarà el premi Talent Llatinoamericà, que distingeix professionals llatinoamericans que treballen en la indústria del cinema. El guardonat d’enguany serà el compositor de bandes sonores argentí Osvaldo Montes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any