El Metro de Barcelona només funcionarà fins a la mitjanit perquè TMB ha decidit suspendre la circulació de combois durant aquest dissabte a la matinada. Segons un comunicat de Transports Municipals de Barcelona, aquesta mesura s’ha pres per la “recomanació general d’alentir i reduir la vida social per frenar l’expansió del coronavirus”. Excepcionalment, aquest dissabte els últims trens sortiran de les estacions d’origen a les 12 de la nit i no tornaran a circular fins a les cinc de la matinada de diumenge. Paral·lelament, a partir de diumenge FGC ha decidit suspendre el servei comercial del Cremallera de Montserrat i a la Vall de Núria aquest transport només es mantindrà com a servei urbà entre Ribes de Freser i Queralbs (Ripollès).

La mesura de limitar el servei de Metro aquest cap de setmana ha estat adoptada per TMB en coordinació amb l’Autoritat del Transport Metropolità. Cal recordar que per al transport públic la indicació és no utilitzar-lo si no és indispensable, sobretot les persones de més de 65 anys i de grups sensibles, i de complir les mesures que estan adoptant els operadors per protegir la salut dels usuaris i dels treballadors.Per la seva banda, FGC ha decidit suspendre el servei comercial de transport de persones del Cremallera de Montserrat atenent les recomanacions de la Generalitat per la crisi del COVID-19. Amb tot, Ferrocarrils ha informat que es mantindrà un servei essencial operatiu de matí i tarda per eventuals emergències i que estarà a disposició dels requeriments de l’Abadia de Montserrat i del Govern.El Cremallera de Vall de Núria només mantindrà el servei urbà entre les poblacions de Ribes de Freser i Queralbs.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb