El Marroc reinstaurarà el servei militar obligatori per a homes i dones d’entre 19 i 25 anys. Durarà dotze mesos i hi haurà casos d’exempció per a joves amb minusvalidesa o que tinguin una família completa a càrrec seu.

El servei militar, obligatori només per als homes, havia estat suprimit el 2006. Ara, però, el govern presidit pel rei Mohammed VI ha decidit restablir-lo per tal de promoure el patriotisme i millorar la ‘integració a la vida professional i social’ dels joves.

El projecte de llei va ser aprovat dilluns al vespre sense que hagués transcendit abans a l’opinió pública fins al moment de l’aprovació. El text es tramitarà a l’octubre i és previst que entri en vigor de manera immediata. Caldrà veure què passa amb els joves marroquins que viuen fora del país.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb