El jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona manté les acusacions contra el batlle de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i catorze persones més –entre les quals l’actual regidora Begoña Floria i l’ex-regidora Victòria Pelegrín– pel cas Inipro. Després de tancar la instrucció, el jutge considera –a l’espera dels escrits de l’acusació– que la batllia podria haver incorregut en delictes de malversació, prevaricació, suborn, alteració de preus en concurs públics, falsedat documental, tràfic d’influències, frau i abús en l’exercici de la funció pública.

Aquest dijous el jutge ha fet pública la interlocutòria, contra la qual s’hi pot presentar recurs de reforma i subsidiari d’apel·lació. La defensa de Ballesteros, el qual no ha acudit als jutjats, ha confirmat que recorrerà la decisió perquè insisteix que és innocent. Per la seva banda, la CUP, que actua com a acusació popular, ha sol·licitat la dimissió de Ballesteros perquè veu demostrada l’actuació ‘de cacic’ del batlle del PSC.

El cas gira sobre el contracte subscrit l’any 2010 entre l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i l’empresa Inipro, i que es va prorrogar al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012. Tot i que els serveis de Secretaria i Intervenció municipals van advertir fins a set vegades de la il·legalitat de la contractació, els expedients elaborats pels serveis tècnics apuntaven a la conveniència d’abonar les factures presentades per l’empresa, atès que havia realitzat els treballs.

Aquest és el motiu, segons ha defensat sempre l’alcalde, que el va dur a signar els decrets per tal d’abonar 21 factures, amb un import de 215.000 euros. Segons el jutge, però, els treballs no s’han acreditat i ‘el negoci es va teixir per realitzar activitats en benefici del PSC’. Segons ell, l’empresa Inipro va ser l’instrument utilitzat pel partit ‘perquè persones determinades, afiliades o simpatitzants, realitzessin de forma remunerada activitats de naturalesa política a càrrec dels pressupostos municipals’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb