El vice-president d’Òmnium, Marcel Mauri, ha explicat que el jutjat d’instrucció 9 de Barcelona ha arxivat la seva autoinculpació per l’1-O argumentant que no ostenta cap ‘càrrec públic’. En una atenció als mitjans davant la Ciutat de la Justícia aquest dilluns al matí, Mauri ha recordat que Cuixart tampoc té cap càrrec públic, tot i haver estat condemnat a nou anys de presó.

Per Mauri, la justícia espanyola actua ‘amb doble raser’. D’altra banda, el vice-president de l’entitat espera que l’Advocacia de l’Estat demani la nul·litat del judici del Suprem per l’1-O, després del a sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE): ‘Tenim una nova oportunitat’, ha apuntat Mauri, que ha afegit que acceptar la nul·litat ‘és el que hauria de fer’ l’Advocacia -que depèn del govern espanyol.

Al llarg de més de dos mesos d’inculpacions, Òmnium diu haver constatat diferents entrebancs i irregularitats. Per exemple, que s’ha limitat a 25 el nombre d’inculpacions que el jutjat assumia al llarg d’una jornada, ‘una restricció arbitrària’.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb