València

El judici contra vuit ex-directius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per l’accident del metro del 3 de juliol de 2006 a València, on hi hagué 43 morts i 47 ferits, començarà el 27 de gener. Al judici hi haurà 300 testimonis i experts. Segons la diligència d’ordenació signada pel jutjat penal número 6 de València, de la qual ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià, la vista durarà fins el mes de juliol. El jutjat ha establert inicialment 66 sessions diàries per a la vista oral. El judici es farà a la sala Tirant de la Ciutat de la Justícia de València.

El calendari acordat, que pot ser modificat, reserva les primeres sessions –els dies 27, 30 i 31 de gener– a l’exposició i resolució de qüestions prèvies. Les declaracions dels acusats es faran els dies 4, 5, 6, 7 i 10 de febrer. Entre l’11 de febrer i el 8 de juliol es practicarà la prova testifical i pericial. Finalment, el 13 de juliol –i els dies posteriors, si convingués– es farà el tràmit de la prova documental, les conclusions i els informes. La vista es clourà quan farà 14 anys de l’accident.

El mes de febrer passat, la jutgessa del jutjat d’instrucció número 21 de València, Nieves Molina, que es va encarregar de la recerca del sinistre, va dictar l’obertura de judici oral contra vuit ex-alts càrrecs de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), entre els quals l’ex-gerent d’FGV, Marisa Gracia, després de la petició del ministeri fiscal i les acusacions particulars.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.