El Govern recuperarà el registre sísmic de l’Observatori de l’Ebre, el més antic de Catalunya

  • La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat recuperarà el registre de l'estació sísmica de l'Observatori de l'Ebre, la més antiga de Catalunya, que va interrompre la seva activitat fa uns anys per problemes tècnics, ha informat aquest dimecres el departament en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
14.09.2016 - 18:28

TARRAGONA, 14 (EUROPA PRESS)

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat recuperarà el registre de l’estació sísmica de l’Observatori de l’Ebre, la més antiga de Catalunya, que va interrompre la seva activitat fa uns anys per problemes tècnics, ha informat aquest dimecres el departament en un comunicat.

El conseller de Territori, Josep Rull, ha visitat aquest dimecres l’Observatori de l’Ebre, acompanyat pel rector de la Universitat Ramon Llull (URL), Josep Maria Garrell; del president de la fundació de l’Observatori i alcalde de Roquetes (Tarragona), Francesc Gas, i el director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Jaume Miranda.

L’Observatori de l’Ebre és una fundació sense ànim de lucre dedicada a l’estudi de fenòmens geofísics que creada el 1904, i Josep Rull ha mostrat “el compromís del Govern per donar continuïtat i impuls a l’Observatori”, reforçant la col·laboració que té amb l’ICGC i amb el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

En el marc d’aquesta col·laboració, s’ha impulsat un conveni per recuperar aquest registre sísmic, el que permetrà mantenir les dades continus en un mateix lloc per comparar les similituds i diferències de terratrèmols ocorreguts en qualsevol part del món i aprofundir en el seu coneixement.

Una còpia de les dades registrades tant per a aquesta estació com per a la xarxa sísmica de l’ICGC s’enviarà a la base de dades d’Orfeus, entitat que coordina i promou el registre sísmic a l’àrea metropolitana.

El juny, l’Observatori de l’Ebre i l’ICGC van signar un conveni mitjançant el qual l’institut té accés a les dades de les tres estacions sísmiques de l’Observatori en temps real, i també estableix un àmbit de col·laboració en temes d’arxius i de Ciències de la Terra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any