El govern català ha reconegut 45 investigadors del sistema universitari català amb les distincions ICREA Acadèmia, que aquest any arriben a la desena edició. Amb aquest reconeixement, rebran 40.000 euros anuals durant cinc anys per poder-se dedicar prioritàriament a activitats de recerca en una universitat pública de Catalunya.

Aquestes distincions estan destinades al professorat universitari que fa recerca i docència i, en especial, que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora. Se n’han donat nou distincions en l’àrea de Ciències Experimentals i Matemàtiques; onze d’Enginyeria; nou de Ciències de la Vida i Medicina; set d’Humanitats, i nou de Ciències Socials i del Comportament.

Ja són 274 els investigadors que tenen la qualificació ICREA Acadèmia en el marc d’aquest programa finançat pel Govern amb 6 milions d’euros anuals.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.