El govern ha declarat la nul·litat parcial de la subvenció atorgada al PP durant les eleccions de les Illes el 2007. L’executiu reclama al partit conservador que retorni els 153.322 euros que la Sindicatura de Comptes va determinar que s’havien pagat de forma indeguda.

La portaveu de l’executiu, Pilar Costa, ha explicat a la conferència de premsa posterior al consell de govern que s’havia notificat la decisió al PP. Ara poden interposar un recurs de reposició, abans d’un mes, o bé acudir directament als tribunals en dos mesos si s’oposa a la devolució.

El PP ha reaccionat anunciant que recorrerà la resolució del govern als tribunals. El secretari general, Toni Fuster, ha titllat la presidenta Francina Armengol d”inquisidora general’ i l’ha acusada d’odiar el PP i de tenir com a objectiu destrossar el partit perquè el PSIB no té projecte polític. Ha afegit que tenien la consciència tranquil·la i que no els caurien els anells si havien de demanar perdó.

Per la seva banda, els socialistes han criticat el president del PP, Biel Company, a qui han acusat de ‘triler’ per  intentar tapar allò que han confirmat les sentències judicials, en referència a la subvenció que ha de retornar el partit. El portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha considerat l’actitud de Company de ‘vergonyosa’ per vantar-se d’haver finançat una campanya electoral amb diner negre.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]