ACN Barcelona.-La secretària d’Economia de la Generalitat, Natàlia Mas Guix, ha assegurat en la sessió informativa ‘Barcelona Fintech City’, que organitza Four Years From Now (4YFN), que el Govern treballa des de fa un any i mig per fomentar un clúster financer que potenciï la visibilitat i la competitivitat de les empreses ‘fintech’. Mas ha inaugurat les conferències i debats de 4YFN que s’han celebrat aquest dimecres al Mobile World Congress (MWC). Mas veu un “futur brillant” per a aquest sector a Catalunya, que acull centres tecnològics com Eurecat o associacions com Barcelona Tech City o Blockchain Catalunya. També ha afegit que un sector financer “competitiu” i obert al món és “cabdal” per generar les millors condicions de finançament a llars i empreses.

L’acte ha constat de tres conferències temàtiques: ‘Barcelona com a Hub tecnològic’, a càrrec del CEO de Barcelona Tech City, Miquel Martí; ‘Fintech i el futur de les finances’, impartida per Valentin Stalf i Francisco Sierra, conseller delegat i director general a Espanya de N26 respectivament, i ‘Tecnologia de registres distribuïts’, a càrrec de Brad Garlinghous i Marjan Delatinne, CEO i director general de Ripple.El debat sobre finances i tecnologia ha estat moderat pel director d’Innovació i tecnologia de l’IEF, Miquel Noguer, que ha remarcat que el món de les finances s’està “transformant” amb les noves tecnologies i els nous models de negoci i que Barcelona “com a centre financer tecnològic” està “especialment preparada per acollir, promoure i impulsar aquests canvis”.En l’acte de cloenda ha participat el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació del Govern català, Lluis Juncà, que ha afirmat que Catalunya està en camí de posicionar-se com “un dels millors eixos d’innovació en serveis financers”.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb