Demostrar unitat i compromís amb el referèndum. Aquest és l’objectiu de l’acte que fa el govern aquest matí, a tres quarts de deu, al Pati dels Tarongers, al Palau de la Generalitat. L’encapçala el president, Carles Puigdemont, acompanyat del vice-president, Oriol Junqueras, i tots els consellers i alts càrrecs de l’executiu, que signaran un document per a ratificar el compromís amb el full de ruta i amb el referèndum del setembre.

Vídeo en directe:

L’acte arriba la setmana després de les discrepàncies públiques dins el govern i la polèmica per les les declaracions de David Bonvehí. A la reunió del consell executiu de dimarts es va acordar de convocar aquest acte simbòlic que ha de servir per a tancar les polèmiques que puguin haver afectat la relació entre el PDECat i ERC.

També fou una demostració d’unitat dins l’independentisme l’acte de dimecres al Parlament de Catalunya en suport de Carme Forcadell i els polítics independentistes querellats. L’acte, organitzat pels ex-presidents del parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert, es va fer extensiu als inhabilitats pel 9-N –Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs– i s’hi va condemnar la judicialització del procés per part de l’estat espanyol.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]