El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha revelat que ja havia tingut una reunió amb el nou ministre de Foment espanyol, el socialista valencià José Luis Ábalos. ‘S’ha compromès a mantenir la programació de les obres del corredor mediterrani i a accelerar els terminis tant com siga possible’, ha dit Boluda.

Ha explicat que havia estat una reunió ‘més privada que oficial’ encara que es va fer al seu despatx, i que el ministre no aturaria res de tot allò que hi ha programat i que fins i tot s’havia compromès a millorar els terminis.

Boluda ha fet aquestes declaracions en la primera revisió semestral del 2018 de l’AVE, que d’ençà de fa un any revisa cada sis mesos l’avanç de les obres al corredor mediterrani. Els empresaris volen comptar amb doble plataforma ferroviària entre França i Algesires pel litoral l’any 2025.

El diagnòstic dels empresaris és positiu perquè hi ha tots els trams en marxa. Amb tot, l’associació ha lamentat que el ‘ritme no és ni de bon tros el desitjat’, sobretot a la part de Múrcia i Andalusia, que necessita més empenta. La principal reivindicació dels empresaris és que s’agiliti el túnel per travessar València i solucionar així el coll d’ampolla a l’entrada nord de la ciutat.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb