El govern espanyol ha interposat dos recursos d’incontitucionalitat contra les lleis de pobresa energètica i funció social de l’habitatge aprovades a les Corts Valencianes. L’executiu de Rajoy considera que són de competència estatal i que la Generalitat s’ha atribuït funcions que no li corresponen. Si el Tribunal Constitucional els admet a tràmit, les lleis quedaran automàticament suspeses.

La llei de pobresa energètica estableix un procediment que, segons el govern espanyol, contradiu els terminis previstos a la normativa de l’estat sobre els talls en els subministraments de llum i gas. No obstant això, la impugnació de la llei no afecta al subministrament d’aigua.

Respecte del recurs contra la llei de funció social de l’habitatge, el govern espanyol argumenta que envaeix competències estatals en matèria de règim del dret de la propietat, de legislació processal i civil, bases de l’ordenació de crèdit, banca i assegurances i bases i coordinació de la planificació general de l’activitat econòmica.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb