El govern espanyol ha interposat dos recursos d’incontitucionalitat contra les lleis de pobresa energètica i funció social de l’habitatge aprovades a les Corts Valencianes. L’executiu de Rajoy considera que són de competència estatal i que la Generalitat s’ha atribuït funcions que no li corresponen. Si el Tribunal Constitucional els admet a tràmit, les lleis quedaran automàticament suspeses.

La llei de pobresa energètica estableix un procediment que, segons el govern espanyol, contradiu els terminis previstos a la normativa de l’estat sobre els talls en els subministraments de llum i gas. No obstant això, la impugnació de la llei no afecta al subministrament d’aigua.

Respecte del recurs contra la llei de funció social de l’habitatge, el govern espanyol argumenta que envaeix competències estatals en matèria de règim del dret de la propietat, de legislació processal i civil, bases de l’ordenació de crèdit, banca i assegurances i bases i coordinació de la planificació general de l’activitat econòmica.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]