El ministre de Transports i Mobilitat espanyol, José Luís Ábalos, ha anunciat que ‘abans de l’estiu’ durà al congrés espanyol una iniciativa per ‘permetre el control’ del preu del lloguer en aquelles zones que hagin experimentat ‘pujades desorbitades’. El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ho ha dit, precisament, a la cambra baixa, en el marc d’una compareixença per explicar el que seran les línies mestres de l’actuació del seu departament per a aquesta legislatura.

‘Com a ministre i polític, he de defensar els drets socials que garanteix la constitució’, ha dit a Twitter.

El ministre també s’ha referit al procés de liberalització ferroviària, que segueix avançant amb l’objectiu de ‘rendibilitzar les infrastructures i beneficiar l’usuari’, que podrà accedir ‘a més i millors serveis a uns preus més baixos’.

En l’àmbit de les carreteres Ábalos ha parlat de seguretat, sostenibilitat, adaptació als efectes del canvi climàtic, innovació, equitat, cohesió territorial i coordinació amb altres administracions.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb