compromís

La ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha reiterat el compromís de l’executiu de Pedro Sánchez de convocar la taula de negociació amb la Generalitat abans no acabi el mes de febrer. ‘Estem en contacte entre els gabinets per fer l’agenda amb l’ordre del dia i els integrants que hi participaran’, ha explicat a la conferència de premsa posterior a la reunió del consell de ministres, avui presidit per Felipe VI.

Sobre la figura del mediador, que genera discrepàncies entre JxCat i ERC, Montero ha dit que no era pas ‘una figura necessària’ perquè els testimonis dels avenços de la negociació havien de ser els ciutadans.

Per la seva banda, la portaveu del govern, Meritxell Budó, ha dit que el calendari no els apressava pas i que prioritzaven de garantir l’èxit de la negociació. En canvi, ERC considera que la taula de negociació s’ha de reunir abans no acabi el febrer. Montero ha recordat la ‘complexitat’ del conflicte entre Catalunya i Espanya. Per això, ha dit, el govern espanyol ‘no espera fruits a curt termini’, sinó ‘punts de trobada’ per a abordar la solució.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb