La reunió del consell executiu del dimarts 2 d’octubre s’avançarà un dia perquè el govern es reuneixi al Palau de la Generalitat el dia primer i pugui commemorar l’1-O i totes les coses que han passat al Principat d’aleshores ençà. Avui ho ha aprovat l’executiu. La portaveu del govern, Elsa Artadi, ha explicat en conferència de premsa que ‘tot just ara s’engega la fase de parlar-ne amb les entitats i de definir les celebracions i records de l’1-O’. Tot i això, ha dit que els consellers ja en preparen els detalls

La reunió del primer d’octubre servirà, a parer d’Artadi, per a ‘fer balanç, valoració i un recull de totes les coses que va passar al voltant d’aquell dia, des de l’èxit de participació fins a la repressió d’aquell dia, les incidències mèdiques, les escoles que es van haver de tancar per l’actuació policíaca, els funcionaris i treballadors públics que tenen causes obertes o la repercussió digital’.

‘Creiem que és un bon moment per a fer balanç i aplegar tota la informació que afecta els departaments i la societat. És evident que és un dia especial’, ha conclòs, tot explicant que també hi haurà un moment de record per al govern ‘que hi havia aleshores i que ara hi hauria de ser’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb