El govern denunciarà dimarts que ve el Tribunal Suprem a la fiscalia per l’actuació en l’impost de les hipoteques. Així ho ha explicat la portaveu de l’executiu, Elsa Artadi, en declaracions als passadissos del parlament. La Generalitat vol que s’investigui els qui creu que són els dos responsables de la gestió de l’impost de les hipoteques, per si han comès fets delictius: el president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i el president de la sala tercera del contenciós administratiu, Luis María Díez-Picazo.

Artadi ha argumentat la presentació de la denúncia pel canvi de criteri del Suprem i la inusual convocatòria de la sala del tribunal, així com per ‘la manera com s’ha conduït el debat’ i pels arguments de la revisió i el seu procediment. Ha afegit que es tractava d’una violació de les lleis del Suprem, i que és la fiscalia qui ha de garantir la justícia, sense concretar quins delictes creu que l’executi que es podrien haver comès.

A més, la consellera també ha denunciat que la justícia espanyola era una amenaça per a la democràcia i l’estat de dret, i ha recordat que aquesta setmana hi ha hagut cinc casos que ho posen en evidència: s’han demanat més de 200 anys de presó als presos polítics; el Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat Espanya per haver permès judicis sense garanties; la justícia belga ha portat a Luxemburg la vulneració al dret a la llibertat d’expressió, i la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha violat les directives europees, concretament la presumpció d’innocència, donant per fet que els presos polítics són culpables, abans d’haver començat el judici.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb