El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha enviat una carta al comissari europeu del Mercat Dígital Únic, Andrus Ansip, per denunciar ‘els abusos i la censura de l’estat espanyol pel que fa a l’accés a internet’, segons que ell mateix ha informat a través de Twitter, on adjunta la missiva.

Puigneró diu que l’estat espanyol infringeix el marc legal europeu relacionat amb les telecomunicacions, en un context de ‘repressió il·legal de les institucions d’autonomia catalanes’. En concret, explica els detalls de l’ordre judicial perquè la Fundació puntCAT bloqui tots els dominis que fan referència a l’1-O i a la detenció del seu director. També parla de les ordres que han rebut els operadors de telecomunicacions principals.

El secretari demana al comissari que faci visible tot això que passa i que la Comissió Europea exerceixi la seva funció ‘d’últim guardià de l’internet obert i lliure’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]