Barcelona (ACN).- El Govern ha aprovat aquest dimarts la declaració de la utilitat pública i l’interès social del telecabina TC Baqueira, al terme municipal de Naut Aran (Val d’Aran). Aquesta infraestructura connecta l’aparcament de la urbanització UA-2 Ruda, a la cota 1.479, amb l’entrada principal de l’estació d’esquí de Baqueira Beret, a la cota 1.500, i també amb la cota 1.800, amb una capacitat per a 3.000 persones per hora. L’interès social queda justificat pel paper de l’estació de muntanya com a veritable motor econòmic per al territori.

El Pla director urbanístic (PDU) de la Val d’Aran reconeix el telecabina com a sistema d’infraestructura territorial de transport per cable que es considera del tot necessari per impulsar l’activitat de les pistes d’esquí, al temps que millora la mobilitat en el territori del seu entorn.

De fet, l’existència del telecabina permet disminuir la intensitat mitjana diària de les carreteres C-142b i C-28, en no accedir tants vehicles als aparcaments de les cotes superiors de l’estació.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb