El govern de l’Aragó, del PSOE, ha ordenat la retirada d’un llibre de text de l’editorial barcelonina Casals perquè diu que hi ha ‘manipulació de la història’. Així ho ha anunciat la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Mayte Pérez. L’executiu aragonès critica que el llibre, de Literatura Universal, parlava de ‘Corona catalanoaragonesa’ en comptes de la denominació ‘Corona d’Aragó’. La publicació es feia servir en una assignatura optativa de primer de Batxillerat de l’institut Ramon y Cajal d’Osca que tenia 16 alumnes. La directora provincial va donar l’avís al govern d’Aragó, que ha ordenat la retirada d’aquest llibre a totes els centres que el facin servir. A més, l’executiu aragonès ha dit que enviaria una queixa a l’editorial.

Aquest és el llibre perseguit

A més, el govern de l’Aragó ha fet una crida als centres educatius perquè revisin tots els llibres que tinguin de l’editorial Casals per si hi hagués ‘algun tipus de falsedat en la informació’, tal com ha explicat Pérez.

Aquesta decisió va un pas més enllà en la persecució de les editorials catalanes i els llibres de text que fa anys que vénen publicant i que aquests últims mesos han estat denunciats per Ciutadans i el PP.

Notícia relacionada: Comença una ofensiva política a Espanya contra els llibres de text catalans.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]