La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Elsa Artadi, s’ha mostrat sorpresa dels pocs assistents a l’acte inaugural dels Jocs del Mediterrani, qui els ha considerat ‘sorprenentment seleccionats’, tal com ha dit en una entrevista a Rac 1, atesa la xiulada al president Quim Torra.

Artadi creu que ‘és normal que el públic s’expressi’, però ha revelat que, dies abans, la Secretaria de l’esport de la Generalitat havia demanat invitacions per a la cerimònia, i que li havien respost que no en restaven, tot i la gran quantitat de seients buits. La consellera també ha denunciat que l’organització no hi hagués convidat les federacions esportives catalanes.

Als recels d’Artadi, s’hi han sumat els d’Ernest Maragall, conseller d’Acció Exterior, que també ha qüestionat l’honestedat del govern de Tarragona a l’hora de convidar la unitat de paracaigudistes de l’exèrcit espanyol a l’acte inaugural. Segons ell, el públic era ‘triat i controlat’ i a la llotja hi havia ‘molt d’estat d’olor de naftalina’.

Josep Fèlix Ballesteros ho desmenteix

El batlle Josep Fèlix Ballesteros ha explicat que els espais buits del Nou Estadi es devien a les invitacions reservades a delegacions internacionals i als esportistes, vora tres mil. Ballesteros diu que demanarà a l’empresa Ticketmaster, gestora de la venda d’entrades, que especifiqui quantes no s’han fet servir. Sobre les sospites del govern, ha dit que ‘era materialment impossible de seleccionar el públic’, perquè ‘l’empresa posava com a condició que només se’n podien comprar sis d’un sol cop’. També ha assegurat que no coneixia la petició de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb