víctimes

La comissió tècnica de Memòria i Reconeixement Democràtics ha aprovat les al·legacions que presentarà el govern balear a la llista de ciutadans de l’estat espanyol morts als camps de concentració nazi, que va publicar el BOE el dia 9 d’agost. Són 16 víctimes, de les quals 10 tenen vinculació amb Mallorca (un veí de Campos, 4 de Sóller, un de Pollença, un d’Andratx, 2 de Palma i un d’Escorca); 5 de Menorca i un de resident a Eivissa. D’aquestes víctimes, 11 no formaven part de la llista inicial publicada pel BOE i 5 havien estat situades en unes altres comunitats autònomes, però totes són al Cens de Víctimes de les Illes Balears perquè era on residien.

D’aquesta manera, el nombre total de víctimes de les Illes Balears morts en camps de concentració nazi passa de les 34 que ha publicat el BOE a 50 (20 de Mallorca; 22 de Menorca; 2 d’Eivissa i 6 de Formentera). La proposta que ha presentat la secretaria de Memòria Democràtica a la comissió és el resultat de comparar les dades publicades pel Ministeri de Justícia espanyol amb el Cens de Víctimes de les Illes Balears, supervisat per l’historiador Bartomeu Garí, al qual s’han afegit les aportacions d’associacions memorialistes.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.