El govern aragonès derogarà la polèmica llei del LAPAO

  • El president Javier Lambán ha dit que canviarien la llei urgentment

VilaWeb
Redacció
02.09.2015 - 14:19
Actualització: 02.09.2015 - 16:18

La Diputació General d’Aragó (govern d’Aragó), amb el suport de PSOE, Podemos, Chunta i IU, derogarà la llei de llengües del 2013 tal com preveia l’acord d’investidura. El compromís és de fer una nova llei de llengües que reconegui la diversitat lingüística. El president Javier Lambán ha anunciat que es derogaria ràpidament i que tornarien al model del 2009, amb tres llengües reconegudes com a pròpies: castellà, català i aragonès. Lambán ha explicat que la seva formació portaria la iniciativa a les Corts com més aviat millor. El president aragonès ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el candidat del PSC a les eleccions del 27-S, Miquel Iceta. Lambán ha dit que el govern aragonès anterior havia fet el ridícul més espantós amb la llei vigent.

Lambán ha dit que era ‘evident’ que tan sols hi pogués haver una llengua oficial a l’Aragó —el castellà—, però que també ho era que hi hagués indrets d’Aragó on es parlaven més llengües, que havien de tenir ‘reconeixement legal i una determinada protecció’. ‘Cal que siguin considerades un dret allà on es parlen’, ha dit.

La llei de llengües aprovada el 2013 amb els vots a favor del PP i el Partit Aragonès (PAR) denomina el català de la Franja com a llengua pròpia de l’Aragó oriental (LAPAO) i l’aragonès, com a LAPAPYP. L’aprovació de la llei va suscitar moltes crítiques i protestes per tot l’Aragó i la Franja de Ponent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any