ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts el Programa anual d’actuació estadística 2017 (PAAE-2017), que inclou les 311 actuacions estadístiques d’interès de la Generalitat que es realitzaran durant aquest any, en el marc del Pla estadístic de Catalunya 2017-2020. El PAAE 2017 és el primer que es fa a l’empara de la nova Llei del Pla estadístic de Catalunya 2017-2020, que introdueix canvis substancials en la producció i difusió estadístiques. En l’àmbit de la producció estadística, destaquen actuacions com l’Enquesta a la joventut de Catalunya, l’Enquesta de seguretat pública, l’Enquesta de condicions de vida, l’Estadística de la pràctica esportiva i les Projeccions de població en edat escolar.

També inclou els Indicadors de benestar i progrés social o l’Estadística de la natalitat a la ciutat de Barcelona, entre altres novetats. També cal fer esment als treballs preparatoris d’una nova edició de l’Enquesta d’usos lingüístics de la població i el Compte satèl·lit del Turisme. Pel que fa a la difusió estadística es continua amb la millora de la visualització de dades al web de l’Idescat (gràfics i mapes) i en els serveis d’atenció als usuaris. En l’àmbit de la metodologia i normalització estadística, cal remarcar el Projecte Qualitas per completar l’estandardització dels actuals sistemes de metainformació de processos estadístics i metodologies a càrrec de l’Idescat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb