El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

ACN Barcelona.-El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts el decret que regula la comissió del Fons per a la Protecció de l’Ambient Atmosfèric. Es tracta de l’òrgan encarregat d’administrar i controlar el conjunt d’ingressos obtinguts mitjançant un fons específic i que es destina a incentivar accions per reduir les emissions de contaminants. Els recursos del fons provenen dels pressupostos i dels ingressos de les sancions imposades per la Generalitat en aplicació de la Llei de protecció de l’ambient atmosfèric. El decret aprovat regula la composició, les funcions i el funcionament de la comissió.

Segons el Govern, es dona així compliment a la Llei 22/1983, en tant que s’articula la gestió dels recursos destinats a inversions públiques en matèria de medi ambient atmosfèric, la subvenció d’instal·lacions públiques i privades que permetin disminuir els nivells d’emissió de contaminants a l’atmosfera i, en general, les polítiques de foment de la preservació i millora de la qualitat de l’aire i de reducció de la contaminació acústica i lluminosa.La Comissió estarà integrada per representants del departament competent en matèria de qualitat ambiental, de prevenció i control de la contaminació atmosfèrica, d’economia, d’indústria, de la Federació de Municipis de Catalunya, i de l’Associació Catalana de Municipis. Es reunirà dos cops l’any com a mínim, i els seus membres no tindran cap dret econòmic en concepte de dietes o indemnitzacions per drets d’assistència.Les funcions de l’òrgan són assignar els recursos del Fons per a la Protecció de l’Ambient Atmosfèric a les diferents finalitats i controlar l’aplicació del fons a les finalitats descrites.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.