ACN Barcelona.-El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts el decret que regula la comissió del Fons per a la Protecció de l’Ambient Atmosfèric. Es tracta de l’òrgan encarregat d’administrar i controlar el conjunt d’ingressos obtinguts mitjançant un fons específic i que es destina a incentivar accions per reduir les emissions de contaminants. Els recursos del fons provenen dels pressupostos i dels ingressos de les sancions imposades per la Generalitat en aplicació de la Llei de protecció de l’ambient atmosfèric. El decret aprovat regula la composició, les funcions i el funcionament de la comissió.

Segons el Govern, es dona així compliment a la Llei 22/1983, en tant que s’articula la gestió dels recursos destinats a inversions públiques en matèria de medi ambient atmosfèric, la subvenció d’instal·lacions públiques i privades que permetin disminuir els nivells d’emissió de contaminants a l’atmosfera i, en general, les polítiques de foment de la preservació i millora de la qualitat de l’aire i de reducció de la contaminació acústica i lluminosa.La Comissió estarà integrada per representants del departament competent en matèria de qualitat ambiental, de prevenció i control de la contaminació atmosfèrica, d’economia, d’indústria, de la Federació de Municipis de Catalunya, i de l’Associació Catalana de Municipis. Es reunirà dos cops l’any com a mínim, i els seus membres no tindran cap dret econòmic en concepte de dietes o indemnitzacions per drets d’assistència.Les funcions de l’òrgan són assignar els recursos del Fons per a la Protecció de l’Ambient Atmosfèric a les diferents finalitats i controlar l’aplicació del fons a les finalitats descrites.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb