ACN Barcelona.-El Govern de la Generalitat té previst aprovar aquest dimarts la modificació del decret de peatges per la qual es deixarà de bonificar els vehicles dièsel a les autopistes. Així s’ha explicat aquest dilluns a la reunió de la Taula de la Qualitat de l’Aire de Barcelona, on s’ha fet balanç de les actuacions que la Generalitat ha fet des de l’última cimera interadministrativa d’aquest tipus, el 6 de març passat. Així, a banda d’aquesta mesura s’ha explicat que les pròximes licitacions de vehicles per a la flota de l’Administració catalana inclouran un percentatge elevat d’automòbils híbrids, segons ha explicat a l’ACN la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius. També s’ha tirat endavant un acord amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM) perquè els ajuntaments puguin accedir a vehicles d’aquest tipus amb condicions avantatjoses.

L’acord amb l’ACM amplia el que ja hi ha ara amb més quantitat i varietat de vehicles de baixes emissions. A partir del setembre o l’octubre els municipis s’hi podran adherir i els podran comprar de forma més assequible.Rius també ha explicat que, en paral·lel, s’està ultimant un protocol de reforç del transport públic de cara als episodis ambientals i, en aquest sentit, també s’ha acordat que quan hi hagi episodis de contaminació i restriccions al trànsit, part del personal de la Generalitat pugui flexibilitzar l’horari per aprofitar al màxim el transport públic.L’objectiu d’aquesta mesura, segons ha indicat Rius, és doble, d’una banda potenciar el descens de les emissions entre la plantilla de la Generalitat i, de l’altra, servir d’exemple a altres administracions i empreses.La Taula de la Qualitat de l’Aire és una cimera interadministrativa que reuneix, entre d’altres, la Generalitat, l’Àrea Metropoliatana de Barcelona (AMB), l’Ajuntament de Barcelona i altres consistoris d’aquesta zona i la Diputació de Barcelona.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]