El govern ha acordat avui modificar la marca de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). L’objectiu, segons s’indica des de l’executiu, és actualitzar i adaptar la seva imatge corporativa a les noves condicions i formes comunicatives establertes pel Pla d’Identificació Visual de la Generalitat de Catalunya. La modificació garanteix els mateixos criteris gràfics que la resta de marques que identifiquen altres serveis del departament de Cultura. A més, aglutina tots els conceptes, programes i actuacions englobats dins el paraigua d’aquesta institució i la posiciona en totes les actuacions que es desenvolupen en col·laboració amb agents externs a l’Administració de la Generalitat.

La ILC és una entitat autònoma del departament de Cultura creada per llei del Parlament de Catalunya l’any 1987. El seu antecedent històric va ser l’organisme homònim creat el 1937, en plena Guerra Civil, pels escriptors catalans fidels a la República. Té com a objectius principals promoure la literatura i fomentar la lectura en general; protegir i difondre el patrimoni literari català; impulsar el reconeixement social de les lletres catalanes i donar la màxima projecció pública als escriptors catalans, i donar suport als escriptors en llengua catalana i a les associacions del sector.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]