ALMERIA, 19 (EUROPA PRESS)

L’incendi que ha quedat extingit aquest dilluns a l’entorn de Cala Rajá, al Parc Natural de cap de Gata-Níjar (Almeria) ha devorat unes 30 hectàrees de matoll, segons els càlculs provisionals amb què treballa la brigada d’investigació d’incendis forestals (BIIF) del Pla Infoca, on mantenen oberta la investigació sobre l’origen del sinistre.

Fins al migdia d’aquest dilluns es mantenia a la zona un dispositiu de nou bombers forestals, un agent de Medi Ambient i un camió autobomba per acabar amb les últimes restes d’un foc que va quedar controlat en la tarda del divendres després que es deslligués poc després de les 16.00 hores del mateix dia.

Des de l’Ajuntament de Níjar (Almeria) han lamentat el sinistre i han felicitat per la feina tant a l’Infoca com a la Delegació Territorial de Medi ambient i Ordenació del Territori per l’actuació per sufocar les flames que han acabat amb una zona d'”alt valor ecològic”.

No obstant això, des del Consistori esperen que la zona “es regeneri” en pocs anys, ja que es tractava d’una àrea amb predomini de la muntanya baixa i margallons. Igualment, creuen que la situació derivada de l’incendi no influirà en el plànol turístic, ja que es tractava d’una zona de muntanya no transitada a la seva zona més àmplia.

En qualsevol cas, han apuntat que la sequedat de la zona, unida a l’abundància de pastura per les precipitacions de l’inici de l’hivern, fan que sigui un estiu en el qual cal tenir “especial cura” per prevenir incendis forestals.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]