ACN Tarragona.-El fins ara delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, ha estat nomenat aquest dimecres secretari general de Presidència. Tot i el seu nomenament encara no s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), Nin ja ha estat cessat del càrrec de delegat del Govern per incompatibilitat de càrrecs amb la nova tasca que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li ha encomanat. Joaquim Nin i Borredà (Albinyana, 1964) és alcalde d’Albinyana (Baix Penedès) des de 1999 i militant de CDC des del 1995. Ha estat delegat del Govern a Tarragona des del gener del 2011 i un dels noms propis del partit al Camp de Tarragona.

Diplomat en Relacions Laborals per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Nin va iniciar la seva trajectòria política el 1995, quan es va afiliar a CDC. Després de ser regidor a Albinyana, el seu municipi natal, va assolir l’alcaldia el 1999, càrrec que manté des de llavors. Nin ha estat president de la Federació de CDC al Camp de Tarragona, conseller nacional de CDC i de CiU des del 1999 i membre de l’executiva comarcal de CDC al Baix Penedès des de l’any 1996. També va ser vicepresident a la Diputació de Tarragona.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb