El dossier sobre l’esperanto de Revista de Girona es presenta a l’Espai VilaWeb

  • A les 19.00, amb la presència de les autores i del director de la publicació gironina

VilaWeb
Redacció
27.01.2016 - 22:00
Actualització: 27.01.2016 - 23:26

Des del començament del mes de gener ja es pot trobar el darrer número de la Revista de Girona, el 294, que dedica el tema de portada a l’esperanto a les comarques gironines. El dossier, signat per l’arxivera M. Dolors Godoy i la professora d’esperanto Dolors Grau, amb la col·laboració de Xènia Berta, consta d’una desena d’articles que analitzen específicament la relació de la llengua internacional creada el 1887 pel metge i lingüista polonès Ludwik L. Zamenhof amb Girona i les comarques del nord-est del Principat.

S’hi explica com l’esperanto ha superat crisis, guerres, èpoques i generacions i s’hi recorden pioners del moviment esperantista català, com el pare de Salvador Dalí, el notari figuerenc Salvador Dalí i Cusí (1872-1950). Però no sols s’hi parla del passat, en l’extens dossier, sinó també del present d’una comunitat que continua ‘en actiu, relacionant-se amb esperantistes de tot el món, participant en jornades i congressos, assistint a les trobades que es fan setmanalment o fins i tot impartint classes d’aquesta llengua’. I el darrer article, de Godoy, se centra en el futur de la llengua.

Tant Dolors Grau com M. Dolors Godoy seran avui a l’Espai VilaWeb (19.00) per a presentar el dossier, al costat del director de Revista de Girona, Xavier Cortadellas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any