ACN Barcelona.-El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, considera “lamentable i indignant” que l’emissora no hagi pogut contractar la productora del periodista Albert Om per a un nou programa. Segons explica Gordillo en una carta enviada aquest dimecres als membres del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el periodista de Taradell va retirar el projecte i va acceptar una oferta de RAC1 després que el Consell de Govern de la CCMA no donés resposta a la proposta d’Om, que estava avalada per unanimitat per la Comissió de Valoració de Continguts de la Ràdio. Fonts de la CCMA han explicat a l’ACN que la situació s’emmarca en un “context de contenció econòmica”, si bé Gordillo ho nega en la seva missiva.

Saül Gordillo atribueix els fets a una “manca de rigor i d’interès” al projecte presentat per Albert Om i “defensat, en clau estratègica, per part de la direcció de Catalunya Ràdio”. “No és un tema de recursos econòmics”, subratlla. “Compteu, doncs, amb la implicació de la direcció de Catalunya Ràdio per evitar que es tornin a cometre decepcions i fracassos com aquest”, hi afegeix. Per la seva part, fonts de la CCMA han apuntat que “el Consell de Govern valora positivament les aportacions de la direcció de la ràdio”. En la carta, el director de l’emissora pública recorda que el 4 de maig, l’última vegada que va “poder comparèixer” davant del Consell de Govern de la CCMA, ja va exposar verbalment “la conveniència de fitxar Albert Om com a aposta estratègica per a la propera temporada de Catalunya Ràdio”. La intenció del periodista de Taradell era realitzar un programa de 19h a 21h anomenat ‘Els penúltims’, que hagués substituït les dues primeres hores del ‘Catalunya Vespre’. “La direcció assumia aquest fitxatge com l’únic – de les poques- incorporacions que el context econòmic podia permetre”, resa la missiva. Segons relata la carta, Om va formalitzar la proposta de programa el 17 de maig. El 14 de juny la Comissió de Valoració de Continguts de la Ràdio va aprovar “per unanimitat” el projecte i el dia 15 Gordillo -que assegura que no va tenir oportunitat de comparèixer davant del Consell de Govern- es va “veure obligat” a enviar un correu electrònic als membres del consell alertant de la urgència de prendre una decisió. “Ni aquell dia ni cap dels dies posteriors, tot i ser coneixedors del risc evident que Om fos fitxat per la nostra competència directa, vaig rebre resposta ni interès per part de vosaltres”, assegura Gordillo. Finalment, el dimarts 21 de juny, Om va decidir retirar el projecte “cansat dels entrebancs i del desinterès evidenciat per la CCMA”, explica el director de Catalunya Ràdio. De manera que la productora del periodista osonenc, Dies Tontos SL, “ha acceptat una proposta, per a la mateixa franja i programa, a RAC1”, lamenta Gordillo.Consultades per l’ACN, fonts de la CCMA han emmarcat els fets en un “context de contenció econòmica, que és el més dur que hi ha hagut mai, perquè la Corporació ha de fer front a despeses sobrevingudes de gran magnitud com és el retorn del 5% als treballadors”. Com que la CCMA no ha pogut comptar amb cap aportació extraordinària als pressupostos com s’havia demanat, actualment està en un “entorn de línia vermella”, sostenen les mateixes fonts. “Ara hi ha una feina important i complexa que és treballar per poder millorar la graella de Catalunya Ràdio, tenint en compte que l’actual graella és la que ha portat els millors resultats de la història”, hi afegeixen. En una piulada de Twitter, el comitè d’empresa de Catalunya Ràdio ha mostrat el suport al director de l’emissora: “@CCMA_cat i ConvergenciaCAT prefereixen @rac1. Tot el suport per @saulgordillo i el seu equip”.

Missatge de Vicent Partal

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb