El diputat Ramon Usall que ha anunciat avui al Consell Polític de la CUP que ‘per raons estrictament personals —per salut personal i familiar, m’atreviria a precisar—’, ha decidit que ‘passi el que passi en els propers dies’ a principis de gener renunciarà a la seva acta de diputat al Parlament de Catalunya.

Ho ha fet amb una carta emotiva que us oferim a continuació:

«Una acta, mil gràcies, cent mil perdons, un milió d’il·lusions

Una acta. Deixeu-me, companys i companyes de lluita, que comenci aquestes línies que he cregut convenient adreçar-vos anant directe a barraca. Per raons estrictament personals (per salut personal i familiar, m’atreviria a precisar), he decidit, passi el que passi en els propers dies, que a principis de gener renunciaré a l’acta de diputat al Parlament de Catalunya que el passat 27 de setembre vaig tenir l’orgull d’obtenir encapçalant la llista de la CUP-Crida Constituent a la demarcació de Ponent i el Pirineu. No crec que això suposi massa problema. Penso fermament, com sempre hem dit, que no hi ha ningú imprescindible. O que en tot cas, ho som tots i totes.

Mil gràcies. No puc anunciar una decisió com aquesta sense fer alhora un sincer agraïment a aquells i aquelles que van fer possible que la veu de l’esquerra independentista de les meves contrades fos present, en un moment històric com l’actual, en un Parlament català que volem constituent. Així doncs, deixeu-me que faci arribar mil gràcies a les desenes de companys i companyes que van dipositar en mi la seva confiança atribuint-me l’honor d’encapçalar la seva llista. Unes gràcies que també vull adreçar als milers de ciutadans i ciutadanes que van optar per un instrument tan senzill però alhora tan poderós com una papereta, la nostra, eina al servei de la construcció de la República Catalana.

Cent mil perdons. Si ara amb el meu gest, o abans de qualsevol altra forma, no he estat a l’alçada de la confiança que tota aquesta gent va dipositar en la meva persona, deixeu-me que els presenti cent mil perdons. Uns perdons que, en majúscula, també vull fer arribar als valents i valentes que formen el Grup Parlamentari de la CUP-Crida Constituent. Uns perdons que us trasllado també a tots vosaltres, companys i companyes de lluita.

Un milió d’il·lusions. Per paradoxal que pugui semblar, aquesta és una renúncia carregada d’il·lusió. D’il·lusió perquè la filla que la meva dona duu al ventre pugui néixer, o com a mínim créixer, en un país lliure. Perquè ho faci en aquesta anhelada República Catalana independent, democràtica, justa i igualitària. Per això van lluitar les generacions combatents que ens van precedir, i per això continuarem lluitant nosaltres. Ben aviat tindré, personalment, una acta menys però alhora un milió d’il·lusions més per fer, ara i aquí, realitat la independència i la justícia social a la nostra terra.

Ramon Usall

Lleida, 18 de desembre de 2015.»

Vegeu el discurs que va fer Usall en l’acte central de campanya de la CUP pel 27-S:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb