MADRID, 9 (EUROPA PRESS)

El Defensor del Poble ha sol·licitat informació a la Fiscalia General de l’Estat sobre les possibles actuacions iniciades en referència a la queixa realitzada per exmembres dels Testimonis de Jehová en la qual denuncien que les congregacions oculten abusos sexuals.

“Estudiada la seva queixa, s’ha considerat oportú sol·licitar informació a la Fiscalia General de l’Estat a fi de confirmar si es té coneixement de la petició plantejada per aquest col·lectiu i, si escau, de les actuacions que s’haguessin iniciat sobre aquest tema”, resa la carta signada per l’adjunta segona al defensor del poble, Concepció Ferrer i Casals.

El projecte #AbusosTJ, va néixer a Barcelona l’octubre del 2016, impulsat per exmembres d’aquesta confessió que denuncien abusos a menors. Segons indiquen, el passat 15 de desembre del 2016 diversos exmembres van demanar empara al Govern espanyol i van remetre un escrit al ministre de Justícia, Rafael Catalá.

Segons denuncien, quan un membre dels Testimonis de Jehová és acusat d’abusos sexuals, les congregacions compten amb tribunals “secrets” amb normes internes que jutgen els casos i “silencien les víctimes”. A més, afirmen que “milers de nens” han estat víctimes.

En els propers mesos, #AbusosTJ organitzarà accions en institucions europees i un seminari a nivell europeu per donar visibilitat a aquesta situació davant instàncies com el Parlament i la Comissió Europea, segons informen.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb