ACN Lleida.-El curs escolar arrencarà la setmana que ve a Lleida gradualment (entre el 12 i el 14 de setembre) amb més professors. S’augmenta la plantilla a la demarcació amb 350 docents més i s’arriba doncs fins als 5.118. La majoria dels nous mestres (216) es destinaran a centres de màxima complexitat. Pel que fa al nombre d’alumnes, aquest curs escolar comptarà amb un total de 76.696 alumnes, uns 500 més que el curs passat. Per cicles educatius, on més disminueixen els alumnes és a l’educació infantil, amb una previsió de 364 alumnes menys que l’any passat (-2,95%), i on més augmenten és a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) amb 726 alumnes més (+4,56%). Són dades que ha presentat aquest dilluns el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, que ha aprofitat per destacar que, després d’uns d’anys, aquest nou curs s’ha aconseguit no superar la ràtio de 25 alumnes per classe a P3 ni dels 22 en centres d’alta complexitat, tal com aconsellen el estàndards de qualitat.

Tot i que Cullerés ha reconegut que enguany perillaven les escoles d’Alàs (Alt Urgell) i la de Les (Val d’Aran), s’ha felicitat de la feina feta per evitar el seu tancament i ha assegurat que el curs 2017-2018 no perilla cap escola, després que l’any passat tanqués la del Cogul (Garrigues) i es fusionessin dues a Lleida. El director dels SS. TT. d’Ensenyament a Lleida ha afegit que està previst que el curs comenci amb “total normalitat”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]