El president de la Generalitat i eurodiputat Carles Puigdemont ha enviat un missatge de correu electrònic a l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat –i reenviat a tres mil membres del Parlament Europeu, entre diputats, assessors i treballadors–, en què li proposa de fer un debat sobre Catalunya i Espanya al ple de l’eurocambra. ‘Espero que feu honor a la vostra voluntat manifestada de debat acceptant aquesta proposta’, diu Puigdemont en el correu, a què ha tingut accés VilaWeb.

Li proposa que el grup conservador de l’eurocambra, l’EPP –en què hi ha integrat el PP– faci la proposta de debat d’acord amb les normes del parlament. Puigdemont creu que la millor opció és la regla 144, que preveu debats sobre casos d’incompliments de drets humans, democràcia i estat de dret.

Llegiu la proposta de Puigdemont a Montserrat.

«Estimada senyora Montserrat,

He vist amb sorpresa els vostres comentaris a la premsa dient que jo no volia debatre amb vós.

Tanmateix, com que la meva voluntat de debatre amb vosaltres i amb tots els companys del parlament és absoluta, vull proposar-vos que feu els arranjaments necessaris perquè al ple del Parlament Europeu es faci un debat complet sobre Catalunya i la situació a Espanya.

Segons la regla 162, un grup polític pot demanar un debat d’actualitat en sessió plenària. Tenint en compte que sou una dirigent del Partit Popular, crec que seria molt ben rebut si proposéssiu aquesta idea al lideratge de l’EPP.

Una altra opció seria la regla 144, relativa a ‘Debats sobre casos d’incompliments de drets humans, democràcia i estat de dret’. Com que tots dos creiem que hi ha un problema d’estat de dret a Espanya (per motius diferents, és clar), aquesta seria probablement la millor solució.

En qualsevol cas, amb l’EPP a favor serà possible un debat complet sobre Catalunya i Espanya i no es blocarà com va passar en el passat.

Espero que feu honor a la vostra voluntat manifestada de debat acceptant aquesta proposta.

Si us plau, no dubteu a posar-vos en contacte amb mi o amb algú del meu equip per treballar en aquesta idea.

Atentament,
MEP Carles Puigdemont i Casamajó»

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.