ACN Mataró.-El Consell d’Administració del Consorci Port de Mataró ha adjudicat quatre projectes i estudis de viabilitat tècnica i econòmica per un import superior al milió d’euros, emmarcats en el Pla Estratègic de la infraestructura per al període 2016-2030. En concret, s’actualitzaran els projectes per a la reurbanització de la zona comercial; es farà un estudi de viabilitat tècnica i econòmica per a la zona del martell de bocana, la nova àrea tècnica de llevant o bé el vial del Moll de Ribera; es redactarà el projecte tècnic per a la instal·lació elèctrica de l’enllumenat exterior del braç del Port, i es redactarà el projecte constructiu del vial del Moll de Ribera.

El Pla Estratègic del Port de Mataró preveu, entre d’altres, potenciar la zona comercial de la infraestructura, que està en ple procés de renovació. Actualment dona feina a més d’un centenar de persones i preveu una inversió per transformar aquest espai de gairebé 4 milions d’euros.Un altre punt en el qual es treballa és en l’organització de les concessions administratives de 30 anys, que es van atorgar el 1988 en el moment de la construcció del Port i que han finalitzat el 30 d’abril. De moment, el Port, de gestió pública, ha aprovat unes condicions marc de licitació que s’adjudiquen per mitjà d’un concurs públic amb convocatòries mensuals. Actualment hi ha un miler de contractes nous entre amarradors, pallols, aparcaments i locals comercials.Finalment, el Consell d’Administració del Consorci Port de Mataró també ha aprovat l’habilitació de més espais a l’entorn de la Base Nàutica, a la zona de bocana del port.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb