ACN Barcelona.-Les diferents plataformes de famílies sense plaça pública de P3 han explicat aquest dimecres que l’administració, el Departament d’Ensenyament i el Consorci, s’han compromès a ampliar les places de P3 a l’Esquerra de l’Eixample, la Dreta de l’Eixample, Gràcia i el Guinardó, Segons les famílies, seran un total de 107 places públiques noves a partir de l’ampliació de ràtio, per exemple, a tots els grups de P3 de Gràcia, dels 25 als 26, la reobertura d’un grup a Vallcarca, la creació d’un bolet a Font d’en Fargues i la creació d’un grup o línia addicional nou a l’escola Ferran Sunyer de l’Eixample. Tot i que amb aquestes places la problemàtica que denunciaven les famílies podria quedar solucionada, les persones afectades recelen de la proposta perquè de moment encara no els garanteix la plaça pública i de proximitat.

Per exemple, les famílies de Gràcia consideren que una plaça a l’escola Pare Poveda de Vallcarca no soluciona la problemàtica que tenen els veïns de Vila de Gràcia, per la distància que hi ha. El mateix pensen les famílies de l’Esquerra de l’Eixample amb l’obertura d’un nou grup a l’escola Ferran Sunyer, limítrof amb Sant Antoni, que per a moltes famílies també els suposarà força desplaçament. Les famílies del Guinardó disposaran d’una línia addicional a Font d’en Fargues que sí que solucionarà el problema de moltes famílies que no tenien plaça al barri. Totes les plataformes consideren que el problema és ”estructural” i lamenten que algunes famílies hagin accedit a anar en escoles concertades que en època de preinscripcions no tenen demanda. Aquest dijous, el Consorci d’Educació farà públiques en roda de premsa aquestes dades.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb