ACN Cercs.-El Consorci de la Ruta Minera del Berguedà ha denunciat al Ministeri d’Indústria davant de l’Audiència Nacional, segons ha avançat el ‘Regió 7’. L’ens, que aglutina els ajuntaments de Cercs, Fígols, Guardiola del Berguedà, Saldes i Vallcebre, reclama que el 2008 l’aleshores ministeri de Foment, a través de l’Institut de la Mineria, es va comprometre a atorgar-los, a través d’uns convenis, 900.000 euros per a unes actuacions a la casa de la Casanova de les Garrigues de Cercs i a la Palomera de Saldes. A través del seu lletrat, Sergi Roca, el consorci ha denunciat que malgrat els reiterats requeriments a través de l’Institut de la Mineria, no han arribat a rebre mai els diners. Per això s’han decantat per la via contenciosa administrativa.

Roca explica que el Consorci va poder pagar les obres gràcies a una ajuda de la Diputació perquè els diners del ministeri espanyol no van arribar mai “per decisió política”, assegura. I és que després de diversos errors en el redactat, el conveni inicial va quedar sense vigència. El 2012 es va acordar fer-ne un de nou que requeria el vistiplau d’una comissió formada pel Govern espanyol i la Generalitat, però aquest no es va acabar elaborant.L’advocat reitera el greuge que ha suposat l’impagament pels ajuntaments, que van haver de demanar un crèdit a la Diputació per poder pagar unes obres que ja estaven acabades. I és que, afegeix, de no haver-ho fet haurien estat els consistoris els que s’haurien hagut d’enfrontar a la denúncia per l’impagament davant de les constructores que van fer els treballs.Roca reconeix que la via judicial és el darrer esglaó després de molts anys de reclam “extrajudicial”. Des del consorci confien en el fet que, finalment, se’ls doni la raó i puguin rebre els diners.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb