El Consell d’Europa ha decidit d’inhabilitar durant deu anys el senador espanyol del PP Pedro Agramunt per haver vulnerat ‘greument’ les normes de conducta de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa en un cas de ‘corrupció’ relacionat amb les missions a Azerbaidjan. La sanció prohibeix a Agramunt de ser nomenat president de cap comissió del Consell d’Europa i de participar en missions d’observació electoral internacionals, tot i que permetrà que continuï com a membre de l’Assemblea Parlamentària. Entre els drets que perdrà, també hi ha el de poder fer representar el Consell d’Europa o fer preguntes al seu consell de ministres. Jordi Xuclà, que també va participar en les polèmiques missions a Azerbaidjan, quedarà inhabilitat per aquestes mateixes funcions durant un període de dos anys.

El Consell d’Europa va assenyalar Pedro Agramunt, ex-president de la seva Assemblea Parlamentària, com un actor ‘clau’ en una trama de corrupció orquestrada per diversos membres de l’organització internacional que vetlla pels drets humans a quaranta-set estats d’Europa.

En un informe de prop de dues-centes pàgines elaborat pel cos independent d’investigació de l’organisme amb seu a Estrasburg publicat a mitjan d’abril, deia que hi havia ‘fortes sospites’ que determinats membres i ex-membres s’havien involucrat en activitats de ‘naturalesa corruptiva’ durant anys a favor d’Azerbaidjan per silenciar les crítiques del Consell cap al país.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]