El consell de ministres espanyol ha acordat d’establir un arbitratge obligatori per desencallar el conflicte dels treballadors de seguretat a l’aeroport de Barcelona. Ho ha anunciat el ministre de Foment espanyol, Íñigo de la Serna, després del consell de ministres extraordinari d’aquest vespre.

Els representants dels treballadors i la direcció de l’empresa hauran de designar un àrbitre de mutu acord abans de vint-i-quatre hores, una vegada s’hagi notificat l’acord del consell de ministres a les parts en conflicte. Si no es posen d’acord, el designarà el Ministeri de Foment. Després d’aquest pas, la situació s’hauria de resoldre abans de deu dies.

Segons De la Serna, el govern espanyol ha entrat en el procés per desencallar el conflicte quan ja s’havien esgotat totes les etapes de mediació possibles, atès que la setmana passada l’assemblea de treballadors d’Eulen va refusar la proposta de la Generalitat i, arran d’això, abans-d’ahir van començar una vaga total i indefinida.

El ministre ha assegurat que els treballadors d’Eulen seguien els serveis mínims del 90%, decretats pel govern espanyol, i que la intervenció de la Guàrdia Civil pretén garantir la seguretat i l’activitat normal en els punts de control de seguretat de l’aeroport.

Els representants dels treballadors ja van anunciar que portarien el decret del laude obligatori als tribunals, perquè consideren que és il·legal i que vulnera un dret fonamental, el dret de vaga. A més, els treballadors que donen suport a la vaga diuen que, d’acord amb la llei, no es compleixen tots els requisits perquè el govern apliqui el laude. Aquests requisits fan referència a la durada i les conseqüències de la vaga, a les posicions de les parts i al perjudici greu de l’economia.

Més informació:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]